Kleine Staarman

Asia Recycling
Bolscherlanden 12
7627 NP Bornerbroek
Tel: 074 3841 567
info@asiarecycling.nl

Wat doet ARN

ARN Recycling verwerkt shredderafval tot herbruikbare materialen. Hiermee biedt ARN Recycling een alternatief voor het storten van shredderafval afkomstig van autowrakken.

Post Shredder Technologie

Zoals hierboven gezegd maakt ARN Recycling gebruik van Post Shredder Technologie (PST). De basis-technologie is ontwikkeld voor VW-SiCon en wordt door ARN Recycling in Nederland ingezet. De plastic scheidingsmodule is ontwikkeld door Galloo. Met deze technologie wordt shredderafval met mechanische scheidingstechnieken opgewerkt tot nuttige grond-en hulpstoffen. Op basis van materiaaleigenschappen zoals dichtheid, korrelgrootte, magnetisme, electrische geleidbaarheid of optische kenmerken worden de materialen van elkaar gescheiden. Het shredderafval wordt ruwweg in vier fracties gescheiden; metalen, kunststoffen, vezels en een minerale fractie.

PST installatie

Proces

Door de inzet van de PST-fabriek wordt het mogelijk om ongeveer 95% van de autowrakken te recyclen; 85% kan als product of materiaal worden hergebruikt, aangevuld door 10% verbranding met energieterugwinning. Het proces dat hiervoor wordt ingezet is ontwikkeld door Volkswagen AG en SiCon GmbH, ook wel het VW-SiCon® proces. Dit is een proces waar door middel van mechanische scheidings-technieken het shredderafval wordt opgewerkt tot bruikbare materialen.

Zie ARN Recycling Proces

Logo ARN

ARN Fabriek

Recycling afval